Papierkeuze

Bekijk hieronder onze mooie collectie aan papiersoorten.

Gmund

Gmund Cotton is heel mooi, 100% katoenvezel papier en perfect om in letterpress bedrukt te worden. Gmund Cotton is één van de dikste letterpress papiersoorten die uit één laag is opgebouwd, waardoor het een zachte maar toch stevige body heeft. Papiertint: Off white of extra wit. Gewicht: 300 en 600 gram.

Oud Hollands

Oud Hollands papier heeft een mooi klassieke uitstraling. Het geschepte papier heeft een mooi gekartelde buitenrand. Dit papier is zowel in een enkele kaart als gevouwen kaart verkrijgbaar. Meestal is de vouw bij een gevouwen kaartje aan de linkerkant, maar dat kan ook aan de bovenkant.

Papiertint: roomwit. Gewicht: 300 gram

Wild

Dit papiersoort heet Wild, omdat het een ietwat grof, maar superzacht oppervlak heeft. Het bevat 35% katoenvezel en door zijn dikte is het uitermate geschikt om aan beide zijden in letterpress bedrukt te worden.
Papiertint: crème wit, gewicht 300 en 450 gram.

Colorplan

Colorplan is de mooiste collectie gekleurde papiersoorten. Verkrijgbaar in een grote reeks van 50 kleuren, geschikt voor letterpress, maar ook voor offsetdruk en digital print. Colorplan is niet gemaakt van katoenvezel, daardoor wat steviger, maar toch zacht genoeg om in letterpress bedrukt te worden.
Gewicht: diverse gramsgewichten. Bijzonder: uitermate geschikt om te duplexen of triplexen.

Bekijk de verschillende mogelijkheden op de website van Colorplan.

Kraft board

Door zijn natuurlijke uitstraling is Kraft board veelzijdig toe te passen. Het is gemaakt van 100% ongebleekte zachthoutvezels en daardoor uitermate duurzaam. De ene zijde is ietwat ruwer dan de ander zijde. Heel mooi om in letterpress te bedrukken, maar is ook geschikt voor offsetdruk en digital print.
Papiertint: bruin. Gewicht: 325 gram.

Grijsboard

Grijsboard is gemaakt van 100% gerecycled papier en karton. Het heeft daardoor een industriële en duurzame uitstraling. De kracht van grijsboard is dat het niet perfect is. Voor iedereen die een ruwe uitstraling zoekt: elk vel kan er iets anders uitzien. Perfect om een diepe letterpress indruk te bedrukken.
Papiertint: grijs. Gewicht: 600 gram.

Duplex/Triplex

Wanneer twee kartonsoorten tegen elkaar geplakt zijn (gecacheerd) dan noemen we dat duplex karton. Bij drie verschillende lagen, noemen we dat triplex. Cacheren maakt het papier dikker, steviger en biedt de mogelijkheid om verschillende contrasterende kleuren te gebruiken. Bijvoorbeeld: zwart/wit, blauw/crème wit, wit/rood/wit, de mogelijkheden zijn legio.
Papiertint: diverse combinaties mogelijk. Gewicht: afhankelijk van de aantal lagen karton.

Kleurkeuze inkt

Wij hebben keuze uit een mooi palet. Mocht jullie kleur er niet tussen zitten dan mengen wij met liefde een kleur die bij jullie wensen aansluit. Wij rekenen hier 25 euro voor.

Alle kleuren uit de waaier van Pantone kunnen door ons gedrukt worden. Op deze webpagina kun je vinden welke kleuren dat zijn.

Enveloppen

Vraag naar de mogelijkheden.

Recent werk