3 tips om jouw eigen trouwkaart te ontwerpen

3 tips
Om zelf je trouwkaart te ontwerpen

 

Wat een spannende tijd! Jullie zijn verloofd en waarschijnlijk volop bezig met de voorbereidingen voor de grote dag. Hier hoort natuurlijk een prachtige letterpress trouwkaart bij. Heb je nog geen save the date ontwerp? Dan is deze blog ook van toepassing. Wil je jullie kaart nog persoonlijker maken door deze zelf te ontwerpen? Dan heb ik hieronder 3 tips voor je.

 

Tip 1

Laat je niet beïnvloeden door de standaard papier formaten die jouw programma aangeeft. Kijk naar envelop formaten die jullie aanspreken en baseer hier jullie ontwerp op. Let wel op dat de kaart aan beide zijdes ongeveer een centimeter kleiner moet zijn dan de envelop, zodat de kaart goed past. Is jouw droom bruiloft klassiek? Dan is het leuk om voor een gevouwen kaart te kiezen. Dit oogt klassiek en je hebt op de voorzijde ook nog eens ruimte voor een logo van jullie namen. Geen klassieke maar juist een moderne trouwerij? Dan zou ik kiezen voor een enkele kaart (eventueel met twee zijdes bedrukt). Dit heeft een moderne uitstraling. Je ziet dan meteen het hoofd ontwerp wanneer je de envelop opent.

Envelop formaat: 12×18 cm en kaartformaat: 11×17 cm

Tip 2

Eén van de lastigste dingen aan vormgeven is toch wel het kiezen van een geschikt lettertype. Vraag jezelf af wat voor uitstraling jij jullie trouwkaart of save the date kaart willen geven. Het is natuurlijk erg leuk als jullie uitnodiging de sfeer van jullie bruiloft weet vast te leggen. Bij een klassieke bruiloft past bijvoorbeeld een sierletter erg goed. Pas op dat je, wanneer je met een sierletter werkt, niet alle tekst op de kaart in dit zelfde lettertype opmaakt. Dit wordt erg druk en niet goed leesbaar. Combineer hierbij een simpel schreef of schreefloos lettertype. Bij een moderne bruiloft zou ik kiezen voor een sprekende schreefloze letter. Deze kun je mooi combineren met bijvoorbeeld een handgeschreven of een decoratief lettertype.

Klassieke en moderne trouwkaart

Tip 3

De kracht van letterpress is vooral een simpel ontwerp met niet teveel poespas. Wij raden vaak aan om een kaartje te ontwerpen met 1 tot 2 kleuren. Hierdoor blijft het ontwerp sterk overheid en houd je het mooie, simpele, krachtige kaartje. Weet je nog niet welke kleuren je wilt gaan gebruiken? Bekijk hier alle kleuren die wij kunnen drukken. Wil je voor 2 kleuren gaan? Kies dan voor een goede contrast kleur. Bijvoorbeeld paars en groen.

Spannend ontwerp met gebruik van 1 kleur

 

 

Inspiratie letterpress trouwkaarten: